A28 afgesloten voor werkzaamheden

25 okt , 14:25 Nieuws
weekendafsluiting a28
Via Aanpak Ring Zuid
Delen van de A28 zijn in verschillende weekenden en nachten afgesloten voor werkzaamheden langs de A28 en langs oprit Groningen-Zuid (39).
De A28 is tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid voor verkeer richting het zuiden een weekend afgesloten vanaf vrijdagavond 25 oktober om 22.00 uur. Ook de afritten Groningen-Centrum vanaf Drachten en Hoogezand zijn dan dicht.
Tijdens dit weekend worden bomen gesnoeid, sleuven gegraven en 77 palen de grond ingetrild. Dit kan zorgen vooor geluidsoverlast en trillingen, meldt Aanpak Ring Zuid.
Ook in de nachten van maandag 28 oktober tot en met donderdag 31 oktober zijn er afsluitingen tussen 22.00 uur 's avonds en 6.00 uur de volgende ochtend. Dan worden de groenschermen gevuld met grond en de bermen afgewerkt.

Omleidingen

Verkeer uit Groningen dat richting Assen wil, kan via de toerit bij Groningen-Zuid de A28 oprijden. Verkeer vanuit Drachten naar Assen wordt omgeleid via de N372 en N386 (Peize/Vries). Vanuit het noorden en oosten is de beste route via de A7 naar Zuidbroek en de N33 naar Assen.
Verkeer dat vanaf de zuidelijke ringweg richting het centrum van Groningen wil wordt omgeleid via de westelijke ringweg en het Hoendiep, of via de afrit bij de Europaweg.
Ook is er een weekend en nachtstremming in de maand november.