GGD Groningen: “Eén nieuwe coronabesmetting in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is één nieuwe positief bevestigde besmetting met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen vrijdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met het nieuwe coronavirus sinds het begin van de epidemie komt daarmee op 355 personen in de provincie Groningen. Sinds woensdag is het de tweede besmetting deze week. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

Er zijn volgens de GGD de afgelopen week geen nieuwe overledenen bijgekomen.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten is stabiel gebleven, meldde het RIVM eerder vrijdagmiddag. Er werden volgens het RIVM achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus. In de provincie Groningen zijn in totaal tot nu 165 inwoners vastgesteld met bevestigde besmetting met het coronavirus.

Landelijk

Landelijk kreeg het RIVM 28 nieuwe meldingen van sterfgevallen. In totaal zijn 5.931 personen overleden sinds de uitbraak van het nieuwe virus. Ook zijn er 176 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Daarnaast zijn 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Het totaal komt daarmee op 11.722.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Actuele cijfers COVID-19 van vrijdag 29 mei 2020

Positief geteste personen: 46.126 (+176);
Ziekenhuisopnames: 11.722 (+9);
Overleden personen: 5.931 (+28).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden