RIVM: “Aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten stabiel”

Foto: Arek Socha by Pixabay

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten is stabiel gebleven. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus. In de provincie Groningen zijn in totaal tot nu 165 inwoners vastgesteld met bevestigde besmetting met het coronavirus.

Landelijk

Het aantal geregistreerde overledenen door corona is de afgelopen 24 uur opgelopen met 28, meldt het RIVM. In totaal zijn 5.931 personen overleden sinds de uitbraak van het nieuwe virus.

Ook zijn er 176 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Daarnaast zijn 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest).

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Eén nieuwe coronapatiënt op ic

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares in Groningse ziekenhuizen is vrijdag gestegen met één patiënt. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN). Woensdag lag er geen enkele patiënt meer op een Groningse ic.

Het aantal patiënten op een gewone verpleegafdeling is gestegen naar 25. Dit waren woensdag nog 19 en maandag nog 16 mensen. In totaal liggen 26 patiënten in het ziekenhuis.

Het ROAZ geeft sinds 24 april geeft het ROAZ niet dagelijks meer een update van het aantal coronapatiënten op de Groningse ic’s en de verpleegafdelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden