RIVM: ‘Aantal Groningse ziekenhuisopnames blijft stabiel’

Foto: Matthewafflecat by Pixabay

Het aantal coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen is stabiel gebleven in vergelijking met woensdag. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die donderdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus.

In de provincie Groningen zijn in totaal tot nu 165 inwoners vastgesteld met bevestigde besmetting met het coronavirus.

Landelijk

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 32. Het officiële dodental doorhet virus is gestegen naar 5.903, blijkt uit de cijfers van het RIVM. Woensdag werd 15 overlijdens gemeld.

Het aantal ziekenhuisopnames ten gevolge van het coronavirus is met 16 gestegen naar 11.713. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen is toegenomen met 182 naar 45.950.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Ook de werkelijke aantallen in Nederland zijn volgens het RIVM hoger dan de aantallen die hier genoemd worden, omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden