RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis onveranderd”

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen is onveranderd gebleven in vergelijking met dinsdag en de afgelopen dagen. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die woensdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus. Dit aantal is al tien dagen stabiel.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur zijn volgens het RIVM vijftien mensen overleden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.871. Zeven personen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis. Daarmee komt het aantal mensen dat in een ziekenhuis verblijft, of heeft verbleven, op 11.697. Het aantal besmette personen met COVID-19 steeg met 190 tot 45.768.

In de cijfers zit enige vertraging, omdat GGD’en sterfgevallen en ziekenhuisopnames soms pas dagen later doorgeven. In de RIVM-cijfers worden alleen mensen meegeteld van wie met een test is vastgesteld dat ze waren besmet met het virus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden