GroenLinks Groningen: Maak de ruimte in de stad samen met inwoners corona-proof 

Foto: Jan Buurma

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks wil dat er duidelijkheid komt over de hoe de gemeente drukte in de stad gaat aanpakken nu de coronamaatregelen versoepeld worden.

De partij wil dat de gemeente inwoners vraagt om mee te denken over het gebruik van de openbare ruimte. Ook moet er flexibel met de handhaving omgegaan worden en moet de gemeente duidelijk maken dat er op meerdere plekken van het mooie weer genoten kan worden, aldus GroenLinks.

GroenLinks vindt dat het op dit moment niet altijd duidelijk is wat er vanaf 1 juni wel en niet is toegestaan. Er wordt volgens de fractie tegenstrijdig gecommuniceerd en dit kan leiden tot het onbedoeld niet opvolgen van de maatregelen.

Tijdens het Hemelvaartweekend bleek dat het bijvoorbeeld in het Noorderplantsoen erg druk werd. De combinatie van drukte en onduidelijkheid kan ervoor zorgen dat veel mensen een boete krijgen en daarmee ook meteen een aantekening hebben op hun strafblad. Onwenselijk, vindt GroenLinks, en de Veiligheidsregio zou dit moeten voorkomen. Een aantekeningen op je strafblad kan namelijk voor veel problemen zorgen, bijvoorbeeld  bij het vinden van een baan of stageplek.

Volgens GroenLinks kan er veel vooruitgang geboekt worden in de openbare ruimte. Door meer plek te maken voor voetgangers, fietsers en omwonenden maak je de ruimte ook veiliger. De partij wil inwoners mee laten denken en wil daarom een “ideeënbus” openstellen. Zo kan de gemeente er voor zorgen dat zoveel mogelijk plekken veilig en aantrekkelijk zijn.

Fractievoorzitter Mirjam Wijnja: “Er komen een heleboel vrije dagen aan en het wordt knetterlekker weer. Dat is natuurlijk heel fijn, maar wat de coronamaatregelen betreft is dat een reden om juist extra duidelijk en extra scherp te blijven op ontwikkelingen. Daarom willen we dat de gemeente inwoners van Groningen oproept om mee te denken.

Mensen zitten vol ideeën over hun leefomgeving. Doordaar naar te luisteren en goede ideeën over te nemen zorgen we ervoor dat iedereen veilig kan genieten van de steeds mooiere dagen.”

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden