Groningen bereidt zich voor op klimaatverandering

Foto: De Redactie

Groningen staat het komend half jaar in het teken van het omgaan met de effecten van klimaatverandering. Hoogtepunt is de Klimaatadaptatieweek van 19 tot en met 25 januari 2021.

Verschillende activiteiten zullen in de aanloop en tijdens deze week plaatsvinden in zowel de stad als de provincie. Deze hebben als doel bewustwording en actie stimuleren onder Groningers.

Klimaatadaptatie

Klimaatadaptatie gaat over het aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om hogere temperaturen, droogte en wateroverlast, dat ook merkbaar is in Groningen. Om in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering worden Groningers opgeroepen in actie te komen.

Daarnaast laat Groningen zien welke kennis en praktische toepassingen zij in huis hebben om in onze omgeving in te zetten.

Activiteiten

Dit najaar worden activiteiten georganiseerd waarbij bezoekers kunnen kennismaken met acties om zich voor te bereiden op de gevolgen van de klimaatverandering. Ook wordt er een open university georganiseerd, waarbij de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool, het Noorderpoort, het Alfacollege en het Global Center on Adaptation samenwerken.

Jongeren

Ook jongeren worden actief betrokken bij het thema. Op 22 januari 2021 is er een internationale jongerenklimaattop, ‘Youth for Climate Adaptation’, die voor en door jongeren wordt georganiseerd.

Initiatief

De Klimaatadaptatieweek Groningen is een initiatief van het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation en wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden