RIVM: ‘Aantal coronapatiënten in gemeente Groningen blijft stabiel’

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen blijft gelijk met de voorgaande dagen. Ook is het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens door COVID-19 gelijk gebleven. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen zijn tot nu toe 165 meldingen van besmette personen, die positief getest zijn op COVID-19. Ook werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld) en zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 26 meldingen van personen, die overleden zijn aan het coronavirus. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Het totaal aantal overledenen komt daarmee op 5.856. Daarnaast zijn tien personen opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal aantal mensen dat nu in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, komt daarmee op 11.690. Het aantal positief geteste personen op COVID-19 is met 133 gestegen naar 45.578 personen.

In de cijfers zit volgens het RIVM enige vertraging, omdat GGD’en sterfgevallen en ziekenhuisopnames soms pas dagen later doorgeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden