Oproep Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen voor ouders in geldnood door coronacrisis

Foto: © Jeugdfonds Sport & Cultuur

Met de campagne ‘Mag ik straks ook weer meedoen?’ roept het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen ouders op zich te melden die door de coronacrisis in geldnood zitten en de contributie van een sport- of cultuurclub niet meer kunnen betalen. Het fonds betaalt dan de contributie voor een sportvereniging of cultuuraanbieder.

Kinderen en jongeren die tot voor kort wekelijks naar de voetbalclub, dansschool, judovereniging of muziekschool gingen, staan mogelijk het komende seizoen langs de zijlijn omdat hun ouders de contributie of het lesgeld niet meer kunnen betalen.

“Dat kan en mag niet zo zijn”, benadrukt Rob Schuur. Schuur, sinds deze maand voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen, benadrukt: “Sport en cultuur moet mogelijk blijven voor deze kinderen.”

Opgroeien in armoede

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien in de provincie Groningen bijna 10.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Een groot gedeelte van deze kinderen kan nergens aan meedoen. Daardoor lopen deze kinderen allerlei kansen mis die voor hun leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Sport en cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Het verenigingsleven haalt kinderen uit hun isolement, brengt de nodige orde en regelmaat en bovendien nemen zelfvertrouwen en motivatie zienderogen toe. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen verwacht dat door de coronacrisis het aantal kinderen dat opgroeit in armoede alleen maar toeneemt. Daarom is het Jeugdfonds deze week de campagne ‘Mag ik straks weer meedoen?’ gestart.

Magikweermeedoen.nl

De website is bedoeld voor ouders (die door de coronacrisis financiële problemen hebben), intermediairs (die het verschil kunnen maken) en donateurs (die deze kinderen/jongeren kunnen helpen met een donatie).

Steun van ambassadeurs

De campagne wordt volop gesteund door de landelijke ambassadeurs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo staan onder andere Shanice van de Sanden, Erben Wennemars, Sanne Wevers en Miss Montreal achter deze campagne.

Ook oud-spelers van FC Groningen, Erik Nevland en Hans Hateboer ondersteunen de actie. Zij doneerden de door hen aangeschafte seizoenkaarten van FC Groningen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden