RIVM: ‘Aantal coronapatiënten uit Groningen in ziekenhuis blijft stabiel’

Foto: Publiek Domein

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen is gelijk gebleven. Dat blijkt maandagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens het RIVM zijn nog achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19. Dat zijn 7,7 personen op de 100.000 inwoners. Dit aantal is al ruim een week stabiel.

Intensive care noordelijke ziekenhuizen

Zes ziekenhuispatiënten met COVID-19 zijn opgenomen op de intensive cares in de provincie Groningen. Dit is gelijk gebleven met afgelopen vrijdag, blijkt uit de cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ NN) maandag. Het aantal patiënten op de speciale ‘corona’-afdeling is gedaald naar 16 patiënten. Dit zijn er vijf minder dan vrijdag.

Landelijk

In het afgelopen etmaal heeft het RIVM 8 nieuwe meldingen binnengekregen van mensen, die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overledenen door het nieuwe coronavirus is gestegen naar 5.830. Daarnaast zijn de afgelopen 24 uur 8 patiënten die met het coronavirus besmet zijn, in het ziekenhuis opgenomen. Dat is het laagste aantal sinds het begin van de registratie op 11 maart.

Zondag waren het er nog 13, zaterdag 10 en vrijdag 9. In totaal zijn er nu 11.680 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 209 naar 45.445.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen