Verpleeghuizen mogen een bezoeker per bewoner toelaten

Foto: Google Maps

Met ingang van maandag mogen verpleeghuizen weer beperkt bezoek toelaten. Voorwaarde is wel dat op de desbetreffende afdeling geen corona heerst. Daar wordt maximaal één vaste bezoeker per bewoner toegestaan.

Bewoners van verzorgingstehuis Maartenshof in Groningen en Innersdijk in Ten Boer, onderdeel van Zorggroep Groningen, mogen vanaf vandaag weer bezoek ontvangen. Dat meldde RTV Noord. Eén vaste bezoeker mag per bewoner op visite komen.

De andere twee instellingen van Zorggroep Groningen, Bloemhof in Ten Boer en A.G. Wildervanck in Veendam, blijven vooralsnog gesloten voor bezoek. Als de heropening van de twee instellingen goed gaat, openen de overige twee een week later ook.

Niet alle verpleeghuizen

Nog niet alle verpleeghuizen gaan meteen open. De organisaties krijgen tot uiterlijk 15 juni de tijd om aan alle randvoorwaarden te voldoen, zoals hygiëne, beschermingsmiddelen en personeelsbezetting.

Na 15 juni

Vanaf half juni moet het in elk verpleeghuis mogelijk zijn om één bezoeker per bewoner op bezoek te laten komen. Het is de bedoeling dat de bezoekregeling na 15 juli verder wordt verruimd.

Uiteraard moeten bezoekers vrij zijn van klachten die kunnen wijzen op een besmetting met Covid-19.

Verpleeghuizen gingen in maart op slot voor bezoek om de opmars van het coronavirus daar te stuiten. Die maatregel viel bewoners en hun naasten erg zwaar.

Omdat het coronavirus ook in de verpleeghuizen wat beteugeld lijkt, mochten 26 verpleeghuizen afgelopen week bij wijze van proef weer één vaste bezoeker per bewoner toelaten. Vanaf maandag volgen de andere instellingen, zodat 15 juni overal weer visite is toegestaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden