‘SP wil onmiddellijke actie voor thuisblijvende basisschoolleerlingen’

Foto: Archief De Redactie

De gemeenteraadsfractie van de SP heeft vragen gesteld aan het college van b&w over leerlingen uit de gemeente Groningen, die ondanks de heropening van de scholen toch nog thuis zijn. ‘Daarnaast wil de SP dat de gemeente de scholen bijstaat om deze kinderen te helpen’, meldde de fractie dinsdagmiddag in een persbericht.

Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek dat ondanks de heropening van basisscholen vorige week nogal wat leerlingen thuis worden gehouden door hun ouders.

Er zijn verschillende redenen waarom ouders hun kinderen thuis houden, er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een chronisch zieke in het gezin maar het kan ook zijn dat de gevolgen van de corona-crisis het voor ouders moeilijk maakt de reguliere schoolgang weer op te starten.

Vaak gaat het om kinderen in kwetsbare situaties voor wie deze situatie extra problematisch is, omdat ze met het thuisonderwijs ook al een achterstand hebben opgelopen. Een eerste onderzoek van de Universiteit van Amsterdam heeft volgensd de SP al uitgewezen dat het thuisonderwijs in deze corona-crisis de al bestaande ongelijkheid nog groter maakt. Ook missen deze kinderen het contact met de onderwijzer en klasgenoten.

SP raadslid Lucy Wobma: ‘We kunnen niet laten gebeuren dat deze corona-crisis sommige kinderen nog meer op achterstand zet. Ieder kind heeft recht op onderwijs, dat zo belangrijk is voor hun ontwikkeling en toekomst.’

De scholen hebben het al druk genoeg en leerplicht handhaaft voor onbepaalde tijd niet. De SP wil van het college weten of het die zienswijze deelt en welke plannen het heeft om deze kinderen weer naar school te laten gaan en hun achterstand in te halen.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden