RIVM: Geen nieuwe ziekenhuisopnames met COVID-19 in gemeente Groningen

Foto: Matthewafflecat by Pixabay

Het aantal patiënten opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19 is ook dinsdag hetzelfde. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Achttien patiënten uit de gemeente Groningen zijn volgens het RIVM opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19. Dat zijn 7,7 personen op de 100.000 inwoners.

Landelijk

In het afgelopen etmaal kreeg het RIVM 21 nieuwe meldingen binnen van personen die zijn overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal coronadoden in Nederland op 5715. Gisteren werden er 14 sterfgevallen gemeld. De lichte stijging heeft vermoedelijk te maken met vertraagde meldingen vanwege het weekend.

Daarnaast zijn er 34 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn er nu 11.613 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Het totaalaantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 108 naar 44.249.

Afname aantal zieke mensen door COVID-19

Het aantal mensen dat ziek wordt door het nieuwe coronavirus in Nederland neemt sinds eind maart af, meldt het RIVM. DAt blijkt uit de afname van de aantallen nieuw gemelde patiënten, ziekenhuisopnames, intensive care-opnames en overlijdens per dag.

Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het coronavirus daalt nog steeds. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel).

Ondanks een ruimer testbeleid de laatste drie weken bleef het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000 bleef liggen. Van deze geteste mensen heeft een steeds lager percentage COVID-19. Afgelopen week was dit 5 procent, terwijl eind maart 29 procent van het aantal testen positief voor het coronavirus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden