Afrit Lübeckweg/Euroborg voor enkele jaren dicht

De oude afrit sloot in juni 2020
Foto: Google Maps

De afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg gaat vanaf dinsdag 2 juni om 22.00 uur voor enkele jaren dicht. Deze afrit bij Dagblad van het Noorden vervalt door de werkzaamheden op en rond het Europaplein.

Het verkeer kan na de afsluiting vanuit de richting Hoogezand de Europaweg bereiken via de afrit bij de Osloweg (afrit 38 Groningen-Zuidoost), de Osloweg en de Lübeckweg. Een andere optie is via de oostelijke ringweg en de Sontbrug.

De afrit Lübeckweg/Euroborg komt in de eindsituatie terug, maar dan iets oostelijker aan de Lübeckweg.

Rijbanen zuidelijke ringweg verleggen

Door de afrit tijdens de verbouwing van het Europaplein af te sluiten, is er voldoende ruimte om rijbanen van de zuidelijke ringweg te verleggen. Het verkeer kan hierdoor tijdens de werkzaamheden aan het Europaplein zoveel mogelijk doorrijden.

Werkzaamheden

Zodra de afrit bij de Lübeckweg is afgesloten, gaat Combinatie Herepoort aan de slag met de voorbereidingen voor het verleggen van de rijbanen van de zuidelijke ringweg. Op de afrit worden de geleiderail, de verlichting, het asfalt en kabels en leidingen verwijderd.

Hierna wordt bij de Lübeckweg zand en verticale drainage aangebracht. Het zand wordt laag voor laag opgebouwd en moet dan enige tijd ‘inklinken’.

Hinder

In de nacht van dinsdag 2 juni op woensdag 3 juni is de zuidelijke ringweg in één richting gestremd voor het verkeer richting Drachten, tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein. De afsluiting is nodig voor het aanpassen van de weg, zoals het verwijderen van bebording.

Eindsituatie

Door het project Aanpak Ring Zuid verandert de situatie bij het Europaplein. Verkeer vanaf het Julianaplein heeft bij de nieuwe afrit twee mogelijkheden: naar de Europaweg of direct naar de Bornholmstraat. Dat laatste is een snelle route als je op weg bent naar de Sontweg (bijvoorbeeld de Ikea), het Sontplein of de Sontbrug. Richting het UMCG of de binnenstad-oost kan gewoon via de Europaweg.

Nieuw is ook een directe oprit vanaf de Bornholmstraat richting Julianaplein. Dat is handig voor de bezoekers van de winkels bij het Sontplein en de Sontweg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden