‘Warme tot zomerse week in aantocht, zomers weer op Hemelvaartsdag’

Foto: Publiek Domein

Zondag is er een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. In het westen kan de zon flink schijnen en zijn er nauwelijks stapelwolken. In de oostelijke helft kunnen veel stapelwolken voorkomen waardoor de zon regionaal soms niet te zien is.

De temperatuur stijgt naar 15 graden op de Wadden tot 19 in het zuidoosten. In het westen, midden en noorden wordt het circa 17 graden.

Op maandag is er een mix met wolken, waarbij in het noorden ook kans is op een beetje regen. Vanaf dinsdag zijn er zonnige perioden en loopt de temperatuur op naar 20 tot 23 graden.

Voor de komende week worden zomerse temperaturen verwacht. Op donderdag, Hemelvaartsdag, wordt het in het noorden 24 tot in het zuidoosten zelfs 27 tot 28 graden Celsius, voorspelt Weeronline.

Vooral op woensdag en donderdag wordt het stralend weer. Woensdag kan het kwik oplopen van 20 graden tot in het binnenland lokaal 26 graden. Een dag later, als veel mensen een vrije dag hebben met Hemelvaart, wordt het zelfs nog warmer.

Later in de week wordt het koeler en stijgt de kans op buien. De verwachting vanaf vrijdag is volgens Weeronline nog onzeker. De kans is groot dat het geleidelijk minder warm wordt, maar mogelijk houdt het warme weer nog een paar dagen aan. In de kustregio’s kan het een stuk frisser zijn als de wind van zee komt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden