RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames met COVID-19 blijft gelijk in gemeente’

Foto: Publiek Domein

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is gelijk gebleven met de afgelopen dagen. Dat blijkt zaterdagmiddag uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens het RIVM zijn al ruim veertien dagen achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19. Dat zijn 7,7 personen op de 100.000 inwoners.

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 27 meldingen van mensen die zijn overleden door het coronavirus. In totaal zijn in Nederland 5.670 mensen overleden door COVID-19, de ziekte die veroorzaakt is door het coronavirus.

In ziekenhuizen zijn 45 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Het totaal is gestegen tot 11.537 patiënten.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld.

Tot nu toe zijn er 43.870 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Sinds vrijdag zijn 198 mensen positief getest op het virus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden