RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames met COVID-19 stabiel in gemeente’

Foto: Publiek Domein

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is gelijk gebleven met de afgelopen dagen. Dat blijkt vrijdagmiddag uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens het RIVM zijn voor de vijftiende dag op rij nog achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19. Dat zijn 7,7 personen op de 100.000 inwoners.

Aantal ‘corona-patiënten’ daalt onder de tien op IC’s

Het aantal corona-patiënten op Intensive Care-afdelingen met een aangetoonde besmetting met COVID-19 is gedaald naar acht patiënten in de provincie Groningen. Dat is voor het eerst sinds eind maart dat het aantal daalt tot beneden de tien opnames. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Ook is er sprake van een daling op de reguliere ‘corona-verpleegafdelingen’. In totaal liggen hier nog 30 patiënten. Ook in de provincies Friesland en Drenthe is een vergelijkbare daling te zien. In zowel Friesland als Drenthe zijn nog maar drie patiënten met corona opgenomen op een IC.

In de noordelijke ziekenhuizen is ruim voldoende capaciteit beschikbaar voor de opvang van patiënten.

Landelijk

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5643. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 53 nieuwe meldingen van overlijdens binnengekregen. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Er zijn 35 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. Donderdag waren dat er 27, woensdag 52 en dinsdag 35. In totaal zijn er nu 11.492 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 200 naar 43.681.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden