Partij tegen de Student: ‘Schreeuw om aandacht voor medezeggenschap’ 

Foto: Publiek Domein

De ​Partij tegen de Student​ zal niet deelnemen aan de  universiteitsraadverkiezingen van de Rijksuniversiteit Groningen. De fictieve  partij was een stunt om aandacht te vragen voor de aankomende  medezeggenschapsverkiezingen, aldus initiatiefnemer Léon Melein, masterstudent Informatiekunde aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

“In feite wint de Partij tegen de Student al jaren, aangezien de opkomst bij de verkiezingen maar zo’n 30 procent is. Dit ondanks vele pogingen om hier iets  aan te doen. Bovendien zorgt de coronacrisis ervoor dat partijen de student niet  kunnen opzoeken met een flyer of een verhelderend praatje.”

Melein maakte van dichtbij mee hoe belangrijk de medezeggenschap is. De  afgelopen jaren was hij lid van de Faculteitsraad Letteren en de  Universiteitsraad. “De keuzes die hier worden gemaakt, raken alle studenten. Waar het geld naartoe gaat. Met wie we samenwerken. Hoe jouw onderwijs eruit  ziet. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat studenten tijdens de  aankomende verkiezingen hun stem laten horen.”

De zorgen over de opkomst worden breder gedeeld. In het bijzonder droeg de redactie van ​Constiagenda.nl​ haar steentje bij aan de actie. Dat een site die zich primair richt op studentbesturen en hun constitutieborrels eveneens het belang inziet van inspraak en goede vertegenwoordiging, stemt hem zeer tevreden.

De grote aandacht voor het initiatief was een verrassing. “Ik ben blij met alle aandacht voor dit project, maar toch ook wel ergens verbaasd. Zelfs met een totaal absurd manifest werd er hardop getwijfeld of we mee zouden doen en of we dan zetels zouden halen. Ik hoop dat de media de échte partijen en de verkiezingen komende maand net zo serieus zullen nemen.”

Voor alle studenten heeft hij een duidelijke boodschap: “Ga stemmen! Lees je  goed in, maak een weloverwogen keuze en breng tussen 8 en 12 juni je stem uit.  Want anders wint de Partij tegen de Student alsnog!”

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden