Weekendweer met twee gezichten

Foto: De Redactie

Het weekendweer heeft twee gezichten. Zaterdag wordt het een zomerse dag, met veel zon en hier en daar rond de 25 graden. Ook ’s avonds is het nog lekker buiten. Maar zondag slaat het weer om, zegt Weeronline.

Zondag steekt er een stevige noordenwind op die vanaf de Noordpool koude lucht naar ons land brengt, en het geleidelijk kouder maakt. In de middag koelt het vanuit het noorden steeds verder af. ’s Ochtens schijnt de zon nog en wordt het nog 17 graden in het noorden en 22 graden in het zuiden van het land. Aan het eind van de middag is de temperatuur gedaald naar slechts 9 graden in het noorden en nog 17 in het zuidoosten. Door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur in het noorden rond de 3-4 graden.

Ook maandag en dinsdag lijkt de lente ver te zoeken, verwacht Weeronline. Dan waait er nog steeds een stevige noordenwind en daardoor wordt het overdag 10-13 graden. Dat is koeler dan normaal, want in mei zijn middagtemperaturen van 15-19 graden gebruikelijk. ’s Nachts kan het regionaal zelfs vriezen.

Aan het eind van volgende week is de verwachting dat de maxima liggen tussen de 17 en 21 graden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden