Studenten in Groningen verrasten 1.500 ouderen op Bevrijdingsdag met oranje tompouce

Foto: Gewoonmensen.nl

Vrijwilligers van studentenvereniging Albertus Magnus hebben op Bevrijdingsdag ruim 2.500 oranje tompoucen bezorgd bij ouderen. Daarmee ondersteunden zij dinsdag het initiatief van gewoonmensen.nl.

Ook hadden de studenten voor bewoners een kaartje geschreven, met daarop de uitnodiging om nog een keer met de vrijwilligers van gewoonmensen.nl in contact te treden voor een telefoongesprek.

De studenten willen in deze tijd echt klaar staan voor kwetsbare mensen. Het doel was die dag “een lach op het gezicht van ouderen te brengen. We merkten met deze verrassing in Groningen echt dat vooral ouderen zich op deze Bevrijdingsdag helemaal niet ‘vrij’ voelen. Dit kleine gebaar, ‘een tompouce tegen de eenzaamheid’ maakt hen vrolijk. De reacties waren hartverwarmend”, aldus Thomas Spruit. Hij coördineerde samen met mede-student Stijn Hartman deze actie van gewoonmensen.nl.

In Nederland werden vandaag 43.000 ouderen in de studentensteden Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Delft, Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Wageningen en Enschede met oranje tompoucen verrast.

Grote dankbaarheid in samenleving

Het acht weken geleden spontaan opgerichte vrijwilligersinitiatief kenmerkt zich door het bieden van persoonlijke aandacht bij alle vrijwillig en belangeloos uitgevoerde hulpvragen.

“Dat toont de saamhorigheid in onze samenleving. Mensen durven weer om hulp te vragen. Gelukkig staan er tienduizenden vrijwilligers klaar om hen te helpen met dagelijkse klusjes, zoals boodschappen doen, video bellen installeren op de laptop, huiswerkbegeleiding, medicijnen ophalen of gewoon een praatje maken”, verwoordt initiatiefnemer Simonette Verwoest van gewoonmensen.nl de dagelijkse dankbaarheid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden