RIVM: ‘Aantal opgenomen patiënten met COVID-19 in gemeente Groningen blijft stabiel’

Foto: Arek Socha from Pixabay

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 is dinsdag gelijk gebleven met de aantallen van maandag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten. Het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente Groningen blijft voor de zesde dag op rij stabiel.

Landelijk

Landelijk heeft het RIVM 86 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Het totaal komt daarmee op 5.186 overledenen. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Ook zijn er 89 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn, waarmee het totaal komt op 11.126. Het aantal bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM is toegenomen met 317 patiënten. Daarmee komt het totaal op 41.087 positief geteste patiënten.

Het aantal overlijdens en opnames worden soms pas na een paar dagen doorgegeven en de cijfers van het weekeinde vaak op maandag verwerkt en doorgegeven. De cijfers van dinsdag geven een duidelijker beeld van de stand van zaken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden