Vier weken geen treinverkeer tussen Groningen – Assen, Veendam en Weener

Foto: De Redactie

Vanaf woensdag 6 mei rijden vier weken geen treinen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam/Weener. ProRail werkt vanaf woensdag 6 mei tot en met 3 juni aan het spoor in de stad Groningen.

Werkzaamheden

Er wordt gewerkt aan de bouw van een extra vierde spoor tussen de stations Groningen en Groningen Europapark. Met het extra spoor dat tussen Groningen en Groningen Europapark komt, kunnen in de toekomst meer treinen rijden. In deze periode krijgt station Groningen Europapark een nieuw perron dat ruimte biedt aan het toenemende aantal treinen en reizigers.

Aan de sporen tussen de stations Groningen en Haren wordt groot onderhoud gepleegd, waarbij ProRail de rails, wissels, bovenleiding en beveiliging vervangt. Onderdeel daarvan zijn ook de laatste werkzaamheden op het nieuwe opstelterrein op De Vork in Haren.

Dit opstelterrein en het extra perron op station Groningen Europapark worden na de werkzaamheden in gebruik genomen.

Het oude opstelterrein achter station Groningen verdwijnt. Dat terrein is nodig voor de verbouwingen aan het station dat het visitekaartje van de stad moet worden. In 2023 is het project Spoorzone Groningen klaar.

Op het traject Groningen-Assen en tussen Groningen en Veendam rijden tot en met 3 juni bussen in plaats van treinen. In de weekenden van 9-10 mei en 16-17 mei is station Groningen niet bereikbaar per trein.

Extra reistijd

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten. Ook is het meenemen van fietsen in de treinvervangende bussen niet mogelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden