RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames in gemeente Groningen blijft stabiel’

Foto: Publiek Domein

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 is maandag in aantallen hetzelfde als op zondag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten. Het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente Groningen blijft voor de vijfde dag op rij stabiel.

Daling IC-patiënten

Het aantal patiënten met COVID-19 dat opgenomen is op de intensive cares van noordelijke ziekenhuizen staat maandag 4 mei op 32 patiënten. Dit is gelijk aan de update van vrijdag 1 mei. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ NN) op maandag 4 mei. Ook liggen 37 patiënten op een ‘speciale’ verpleegafdeling. Op vrijdag waren dat nog 49 patiënten. De bezettingscijfers van ziekenhuisbedden door het ROAZ worden sinds 24 april niet meer dagelijks gepubliceerd.

Landelijk

Landelijk heeft het RIVM 26 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, dat zijn er 43 minder dan zondag. Het totaal komt daarmee op 5.082 overledenen. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Ook zijn er 42 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn, waarmee het totaal komt op 11.037. Het aantal bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM is toegenomen met 199 patiënten. Daarmee komt het totaal op 40.770 positief geteste patiënten.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden