RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames in gemeente Groningen blijft stabiel’

Foto: Publiek Domein

Ook op zaterdag is het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 gelijk gebleven met vrijdag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten. Het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente Groningen is voor de derde dag op rij stabiel.

Landelijk

Landelijk heeft het RIVM 94 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Dat zijn vier minder dan op vrijdag. Het totaal komt daarmee op 4.897 overledenen. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Ook zijn er 97 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn, waarmee het totaal komt op 10.951. Tot nu toe zijn er 39.791 Het aantal bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM is toegenomen met 445 patiënten ten opzichte van vrijdag. Daarmee komt het totaal op 40.236 positief geteste patiënten met COVID-19.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden