Zaterdag: Internationale dag van het Naakt Tuinieren

Foto: Publiek Domein

Niet schrikken wanneer je zaterdag je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag namelijk de internationale dag van het Naakt Tuinieren!

De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 2 mei. De dag werd voor het eerst in 2005 georganiseerd in Amerika.

Positief zelfbeeld

Het is voor veel mensen therapeutisch om in de tuin te werken. Bezig zijn met de natuur, zorgen voor levendigheid in de tuin, het geeft een mooi gezicht en soms ook lekkere geuren. De initiatiefnemers vinden dat deze activiteiten ook heel goed naakt kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast zou het ook een gezonde praktijk zijn die kan bijdragen aan een positief zelfbeeld.

Goed voor natuur, lichaam en geest dus. 

Weersvoorspellingen

Ondanks dat het zaterdag de dag is van het naakt tuinieren, is hett niet de beste dag om naar buiten te gaan. Volgens Weeronline.nl wordt het zaterdag een frisse dag, met een maximumtemperatuur van tussen de 12 en 15 graden. Door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur rond de 10 graden. Ook trekken er enkele buien over het land. Geleidelijk nemen de buien toe en worden deze ook feller. Ideaal tuinweer is het dus niet. Maar echte die-hards pakken hun tuingereedschap en gaan dan in adam- of evakostuum gewoon de tuin in…

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden