Alternatief voor twee fietsverbindingen per 4 mei

Foto: Google Maps

Het fietspad aan de oostzijde van het Noord-Willemskanaal en het fietstunneltje bij MartiniPlaza onder de westelijke ringweg gaan beiden dicht op 4 mei. Voor beide fietsroutes is een goed alternatief, meldt Aanpak Ring Zuid.

Fietspad oostzijde Noord-Willemskanaal

Het fietspad tussen de Brailleweg en de Van Iddekingeweg is de komende twee jaar afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de nieuwe oprit van de A28 voor verkeer vanuit het centrum. In verband met de veiligheid wordt het fietspad afgesloten. Aan de andere kant van het Noord-Willemskanaal blijft het fietspad wel open. Het fietspad is bereikbaar via de Muntingbrug of de Van Iddekingebrug.

Fietstunnel bij MartiniPlaza

De fietstunnel (met traptreden tussen de Leonard Springerlaan, onder de westelijke ringweg door naar de Gasunie) bij MartiniPlaza gaat voorgoed dicht. Als alternatief kunnen fietsers de westelijke ringweg oversteken bij het Stadspark. Langs de drafbaan is vorige maand een tijdelijk fietspad aangelegd, tussen de Concourslaan in het Stadspark en het Gasuniegebouw.

Het tunneltje gaat dicht vanwege werkzaamheden. Bij de ingangen van het tunneltje worden damwandplanken ingetrild.

In de toekomst rijden fietsers op de plek van het oude tunneltje onder de ringweg door. De westelijke ringweg wordt op dit punt verhoogd.

Kijk voor meer informatie: aanpakringzuid.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden