RIVM: Aantal ziekenhuisopnames in gemeente Groningen stabiel

Foto: Arek Socha by Pixabay

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 is hetzelfde als woensdag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag.

Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten.

Landelijk

Landelijk heeft het RIVM 84 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Het totaal komt daarmee op 4.795 overledenen. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Ook zijn er 84 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn, waarmee het totaal komt op 10.769. Tot nu toe zijn er 39.316 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Dit is een toename van 514 patiënten ten opzichte van woensdag.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden