RIVM: Lichte stijging aantal opgenomen coronapatiënten in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

Het aantal in een ziekenhuis opgenomen coronapatiënten uit de gemeente Groningen is licht gestegen. Dat meldt Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag

Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten. Op dinsdag waren dit er 17. Dit aantal bleef de afgelopen vijf dagen gelijk.

Landelijk

Het RIVM heeft landelijk 145 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen, veroorzaakt door het coronavirus. Ook zijn in de afgelopen 24 uur 76 patiënten gemeld, waarmee het totaal komt op 10.685 patiënten die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Het totaal aantal bevestigde besmettingen steeg met 386 naar 38.802 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit is volgens het RIVM ook na het afgelopen weekend met aansluitend Koningsdag te zien.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden