Vorige week minder mensen overleden dan week daarvoor

Foto: De Redactie

Vorige week zijn in totaal 4.300 mensen overleden. Dat zijn er wederom meer dan gemiddeld, maar wel minder dan een week eerder. Dat melden onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de provincie Groningen waren in week 16, van 13 tot en met 19 april 116 sterfgevallen. Het aantal ontvangen meldingen was 89 en het CBS heeft daar 27 stergevallen bijgeschat. In de week ervoor waren er 98 sterfgevallen. In de eerste tien weken kwamen 115 personen te overlijden.

Ook het aantal sterfgevallen in verzorgings- en verpleeghuizen is gedaald. Waarschijnlijk heeft het nieuwe coronavirus minder dodelijke slachtoffers geëist.

Het RIVM weet tot nu toe van 794 mensen die in week 16 (13 tot en met 19 april) zijn overleden aan het nieuwe coronavirus. In totaal waren er toen zo’n 1200 meer overlijdens dan gemiddeld in de eerste tien weken van dit jaar.

Onderzoekers kijken naar het totale sterftecijfer om in te schatten hoeveel mensen werkelijk zijn overleden aan het nieuwe coronavirus. Zij verwachten namelijk dat Covid-19 meer dodelijke slachtoffers heeft geëist dan officieel bekend is. Want niet iedereen die overlijdt aan het virus, is daar ook voor getest.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden