Opnieuw grootste prijsstijging bestaande koopwoningen in provincie Groningen

Foto: CC BY 3.0/Wikipedia Commons/ Jeroen Stoop

Opnieuw is de prijsstijging van bestaande koopwoningen het grootst in Groningen van alle provincies in het eerste kwartaal van dit jaar.

Dat blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

In alle provincies waren in het eerste kwartaalbestaande koopwoningen duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. Ook het aantal woningtransacties lag in alle provincies hoger dan een jaar eerder.

De prijsstijging is met 9,3 procent het grootst in de provincie Groningen én bovendien is het volgens het CBS de grootste prijsstijging in de provincie Groningen in bijna 18 jaar tijd. In de overige provincies lag de prijsstijging tussen de 5,4 en 7,5 procent.

Bestaande koopwoningen waren in het eerste kwartaal van 2020 gemiddeld 6,6 procent duurder dan een jaar eerder. Het aantal woningtransacties lag 8,7 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2019.

Van de vier grootste gemeenten van Nederland was de prijsstijging met iets meer dan 8 procent het grootst in de gemeente Utrecht. In Amsterdam was de prijsstijging het laagst met 4,6 procent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden