RIVM: Ziekenhuisopnames opnieuw stabiel in Groningen

Foto: Arek Socha from Pixabay

Het aantal coronapatiënten, die opgenomen zijn in ziekenhuizen in de gemeente Groningen blijft onverminderd hetzelfde. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nog steeds zijn ongeveer zestien patiënten opgenomen in een ziekenhuis vanwege een coronabesmetting. Het aantal ziekenhuisopnames blijft voor de tiende dag op rij stabiel.

Landelijk

Landelijk zijn er 138 personen als overleden gemeld. Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 4054. Het aantal ziekenhuisopnames steeg tot boven de 10.000. Sinds het begin van de uitbraak, bijna twee maanden geleden, zijn 10.021 mensen opgenomen, een stijging van 124 ten opzichte van dinsdag.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg met 708 naar 34.842. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien zijn de cijfers niet helemaal actueel, omdat ziekenhuisopnames en sterfgevallen soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Het aantal overlijdens en ziekenhuisopnames blijft dalen, aldus het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden