RIVM: Aantal coronapatiënten gelijk in gemeente Groningen

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen blijft het aantal coronapatiënten, dat opgenomen is in het ziekenhuis gelijk. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nog steeds zijn ongeveer zestien patiënten opgenomen in een ziekenhuis vanwege een coronabesmetting. Voor de negende dag op rij blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel.

Op de dinsdagen is volgens het RIVM het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten van de afgelopen periode vaak het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat meldingen van op vrijdag, zaterdag en zondag opgenomen en overleden patiënten op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

Landelijk

Dinsdag zijn er volgens het RIVM landelijk 165 personen als overleden gemeld. Daarmee komt het totaal aantal overledenen uit op 3.916. Ook zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld.

Het totaal bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM is dinsdag met 729 nieuwe besmettingen gestegen naar van 34.134.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden