RIVM: Ziekenhuisopnames opnieuw stabiel in Groningen

Foto: Matthewafflecat by Pixabay

Opnieuw is het aantal opgenomen patiënten gelijk gebleven in vergelijking tot de afgelopen week. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

Het aantal opgenomen coronapatiënten staat opnieuw op 6,9 per 100.000 inwoners, dat in absolute aantallen 16 patiënten betekent. Dat betekent dat er nu al acht dagen geen nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen in de ziekenhuizen.

Landelijk zijn er sinds zondag 75 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Ook zijn 67 personen overleden gemeld door het coronavirus. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Op maandag zijn er 750 positief geteeste personen bijgekomen. In totaal zijn er 33.405 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden