Vervolg intrillen damwandplanken vanaf maandag 20 april

Foto: Archief De Redactie

Het intrillen van de damwandplanken voor de verdiepte ligging gaat verder vanaf vandaag, maandag 20 april.

De trilwerkzaamheden worden uitgevoerd ter hoogte van de Papiermolenlaan en de Helperzoom/Kempkensberg, meldt Aanpak Ring Zuid.

Kempkensberg: van 20 april tot 15 mei

Bij de Kempkensberg, ter hoogte van DUO/Belastingdienst, wordt gewerkt vanaf maandag 20 april tot vrijdag 15 mei. Dit was 29 mei.Het daadwerkelijke intrillen van de damwandplanken gebeurt in deze periode op een aantal momenten vanwege de bereikbaarheid van DUO/Belastingdienst. Op zaterdag 25 april wordt een klein deel van de zuidelijke damwand vlakbij de ingang van de parkeergarage van DUO/Belastingdienst ingetrild.

Westzijde Hereweg: van 22 tot en met 24 april

Aan de westzijde van de Hereweg wordt een tussenwand in. Dat is een damwand die overdwars aangebracht wordt om de bouwkuip in verschillende stukken (compartimenten) te verdelen.

Ook komen richting de Papiermolen nog drie tussenwanden, maar het intrillen hiervan is uitgesteld. Een nieuwe planning hiervoor volgt, meldt Aanpak Ring Zuid.

De werkzaamheden kunnen volgens Aanpak Ring Zuid veel overlast geven.

Ankers aanbrengen

Naast het intrillen van damwandplanken wordt ook op de bouwterreinen van de verdiepte ligging gewerkt. Zo wordt de eerste laag grond afgevoerd en worden de grondankers aangebracht. De al geplaatste damwanden worden verankerd. Deze werkzaamheden worden het hele jaar door op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur uitgevoerd en kunnen hinder veroorzaken.

De werkzaamheden worden vervolgd om vertraging te voorkomen.

Verkeershinder

Vanwege de werkzaamheden is van dinsdag 28 april tot en met vrijdag 1 mei één rijstrook afgesloten op de zuidelijke ringweg, vanaf de afrit Hereweg tot en met de afrit Europaweg. Op dezelfde dagen is op de Helperzoom het voetpad aan de westkant ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden de voetgangers over het fietspad.

Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei zijn eventueel reservedagen.

De damwandplanken vormen de bouwkuip waarin de verdiepte ligging gebouwd gaat worden. Inmiddels zit ruim driekwart van de damwandplanken op zijn plek. Er is nu nog zo’n 700 meter te gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden