RIVM: “Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft gelijk”

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronapatiënten, die opgenomen zijn in het ziekenhuis in de gemeente Groningen is opnieuw gelijk gebleven. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In Groningen zijn 6,9 personen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit zestien patiënten. Dit aantal is sinds een week stabiel.

Landelijk

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is met 83 nieuwe meldingen gestegen naar 3684. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger, aangezien de registratie beperkingen kent en een of meerdere dagen achterloopt. Bovendien ontbreken in de statistieken mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 110. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er 9704 opgenomen in het ziekenhuis. De afgelopen dagen is op dit vlak een dalende lijn te zien.

De teller van het aantal vastgestelde coronabesmettingen staat nu op 32.655, een toename van 1066. Ook hiervoor geldt dat het werkelijke aantal Nederlanders dat het coronavirus heeft opgelopen, hoger ligt. Niet iedereen wordt getest.

De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden