RIVM: Aantal ziekenhuisopnames vanwege coronavirus opnieuw gelijk

Foto: Publiek Domein

Het aantal ziekenhuisopnames is ook zaterdag gelijk gebleven. Dat meldt het Rijksinstituur voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

Dat blijft zestien opnames in absolute aantallen. (6,9 per 100.000 inwoners). Dit aantal blijft gelijk sinds afgelopen zondag. De hogere percentages van ziekenhuisopnames in Pekela’s, Westerkwartier en Delfzijl blijft ook stabiel.

Landelijk

In Nederland zijn volgens het RIVM zaterdag 1.140 positief geteste personen gemeld. In totaal zijn 31.589 bevestigde COVID-19 patiënten bevestigd.

In de afgelopen 24 uur kwamen 142 personen te overlijden aan het virus. Het totaal aantal overledenen komt daarmee op 3.601.

Het aantal mensen, die opgenomen moest worden is met 129 gestegen. In totaal zijn volgens het RIVM 9.594 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, (of opgenomen geweest).

Dalende lijn

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames. De werkelijke aantallen in Nederland liggen hoger dan de aantallen die hier genoemd worden, doordat niet iedereen getest wordt op het coronavirus. Ook tussen de meldingen van overlijden is één tot meerdere dagen verschil.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden