Het is vandaag de Dag van de Stilte

Foto: Image by Pexels from Pixabay

Tijdens de dag van de stilte wordt er op veel plekken stilgestaan bij pestgedrag op scholen. En de scholen zijn nu dan misschien dicht, misschien kunnen we met de nieuwe liefdadigheid in het land ook het pesten wegwerken.

Door Sam Fish

Met het corona-virus is gebleken dat we wel degelijk aardig kunnen zijn voor elkaar. Er worden tekeningen en kaartjes gestuurd naar de ouderen. We klappen voor de mensen in de zorg. En we gaan om een boodschap voor de buren die het huis niet meer uit kunnen of durven.
We zijn allemaal wat liever geworden voor elkaar. Misschien is dit dat ook het goede moment om af te spreken dat zo te houden. Laten we lief blijven voor elkaar. Niet meer pesten, want waar is het nu echt goed voor? Je wint er niets mee.

Dag van de Stilte

Iedereen kan het corona-virus krijgen. Daaruit blijkt maar weer dat niemand meer of minder is dan iemand anders. We zijn allemaal gelijk. We gaan allemaal naar de wc, moeten allemaal een paar keer per dag eten en we gaan allemaal naar bed.

De Dag van de Stilte is vooral in het leven geroepen voor het pesten van LHBTI+-jeugd. Afgelopen weekend nog werd er een homostel lastig gevallen. Is toch niet nodig? Laat gewoon iedereen in hun waarde. Daar wordt de wereld allemaal mooier van.

Boodschap

Over de echte datum van de Dag van de Stilte wordt nogal getwist. Sommige organisaties plaatsen het in oktober, anderen op 17 april. We kunnen het natuurlijk ook allebei doen. Het is ten slotte nooit verkeerd om extra lief voor elkaar te zijn. En zeker in deze tijd is het een mooie boodschap om te delen.

Stop het pesten en wees lief voor elkaar. Vind je iemand niet aardig? Laat hen dan gewoon met rust. Je hoeft niet met iedereen op vakantie.

(Met dank aan Sam Fish van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden