100% Groningen opent nieuw Corona Meldpunt

Marjet Woldhuis.
Foto: 100% Groningen/Archief De Redactie

De lokale politieke partij 100% Groningen start vanaf woensdag een nieuw Corona Meldpunt voor de inwoners van de gemeente Groningen, die tegen problemen aanlopen bij de gemeente.

De gemeente Groningen heeft eerder een aantal maatregelen aangekondigd om de inwoners van Groningen te helpen. Toch vallen volgens 100% Groningen nog steeds mensen tussen wal en schip. Het meldpunt biedt hiervoor een oplossing.

Inwoners in de problemen

De laatste weken en vooral de laatste dagen ontvangt 100% Groningen een groot aantal e-mails, telefoontjes en WhatsApp-berichtjes van inwoners die in de problemen zijn gekomen, ondanks de extra hulpmaatregelen. De fractie van de partij heeft hierdoor besloten om deze meldingen te centraliseren en te bundelen. Vanuit het meldpunt wil de partij ondersteund door vrijwilligers van de partij de inwoners van de gemeente Groningen verder helpen.

Maatwerk is nodig

“Wij merken dat het Coronavirus voor iedereen een andere betekenis heeft en dat er maatwerk geboden zou moeten worden. Door het meldpunt kunnen wij gerichte informatie geven en doorgeven zodat alle problemen goed in beeld zijn.”, aldus fractievoorzitter Marjet Woldhuis. “Het is belangrijk dat mensen zich eerst melden bij de aangewezen instanties maar mochten mensen daar geen gehoor krijgen dan kunnen zij bij ons terecht”.

Laagdrempelig contact

Inwoners van de gemeente Groningen die, ondanks de aangeboden hulp van de gemeente, in de problemen zijn gekomen, kunnen via een speciale pagina op de website van 100% Groningen een melding maken, of een WhatsApp-berichtje sturen naar het telefoonnummer: (06) 330 30 330.

Per e-mail een melding maken kan ook: [email protected]. We streven ernaar om binnen drie dagen te antwoorden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden