KultuurCentrale voor doen en beleven in crisistijd

Foto: VRIJDAG Advies

Thuis aan de slag met muziek, theater en beeldende kunst? Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen aan de slag met creatieve activiteiten vanuit huis.

Op de tijdelijke versie van de Kultuurcentrale zijn voorstellingen, concerten en exposities uit de hele provincie verzameld. Het platform is een initiatief van VRIJDAG Advies, de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleert.

Al langere tijd werkt VRIJDAG Advies aan een online platform dat voor verbinding moet gaan zorgen tussen makers en mogelijkmakers: de KultuurCentrale. Door de crisis rond het coronavirus is alvast een tijdelijke versie van de KultuurCentrale online gezet.

“We willen dat iedereen in Groningen laagdrempelig aan cultuur kan blijven doen. We zoeken makers met leuke ideeën om thuis te kunnen uitvoeren”, aldus Paula Mulder, projectleider bij VRIJDAG Advies.

“Of je nu zingt in een kerkkoor of onder douche, portretten schildert of graffiti spuit; iedereen kan met de KultuurCentrale vinden wat hij nodig heeft. Praktische zaken, maar juist ook beleving, en inspiratie”, zegt Paula Mulder.

Op de tijdelijke versie van de KultuurCentrale staan opdrachten die je thuis kunt uitvoeren. Ook verzamelt VRIJDAG Advies filmpjes uit de hele provincie van de leukste, mooiste en meest hartverwarmende optredens en presentaties.

Winactie

Onder de inzenders van leuke opdrachten wordt een prijs verloot. De winnaar maakt kans op een artikel in het KultuurBlad en gratis deelname aan een workshop naar keuze van VRIJDAG Advies of POPgroningen. Mailen kan naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden