Busbaan bij onderdoorgang Hereweg vanaf 18 april open voor fietsers en voetgangers

Foto: De Redactie

De onderdoorgang van de zuidelijke ringweg op de Hereweg wordt in de week na pasen aangepast. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf zaterdag 18 april gebruik maken van de nieuwe route.

De busbaan wordt geschikt gemaakt voor voetgangers en fietsers vanuit het centrum richting Helpman. De omleiding via de Papiermolentunnel, die fietsers al ruim een half jaar moeten volgen, is dan verleden tijd.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van asfalt, het verplaatsen van de verkeerslichten en de rood-witte barriers, het aanbrengen van bestrating en belijning en het plaatsen van verkeersborden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats in de nachten van 14, 15 en 16 april en in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 april worden de aangepaste verkeerslichten getest. De werktijden zijn van 20.00 uur tot 6.00 uur, meldt Aanpak Ring Zuid.

Ook zijn een aantal wegafsluitingen nodig. Autoverkeer richting Haren kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de onderdoorgang. Ook de afrit Helpman van de zuidelijke ringweg (voor verkeer vanaf het Julianaplein) is tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden