GGD Groningen: Corona-ontwikkeling in Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal acht personen positief getest op het coronavirus. Dat meldt GGD Groningen Eerste Paasdag.

Het totaal komt daarmee op 283 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen. In totaal zijn zeven patiënten overleden uit de provincie Groningen door het coronavirus.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Ziekenhuisopnames

Eerste Paasdag waren om 10.00 uur ’s ochtends 225 patiënten met het coronavirus opgenomen in de noordelijke ziekenhuizen. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN). Hiervan komen 79 patiënten uit andere regio’s.

In de provincie Groningen is het aantal met vier patiënten gedaald naar 58 patiënten op de intensive care. Ook is het aantal patiënten op een speciale verpleegafdeling gedaald naar 59 patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 of een verdenking daarop. Dit waren zaterdag nog 62 patiënten.

Het RIVM meldde zondagmiddag zestien patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal mensen dat landelijk is komen te overlijden is gestegen met 94 naar een totaal van 2737.

In de ziekenhuizen werden 196 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Sinds het begin van de uitbraak zijn 8582 mensen opgenomen of opgenomen geweest. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 1188 naar 25.587.Dit zijn meer patiënten dan op zaterdag.

Coronacijfers van zondag

  • Positief geteste personen: 25.587 (+1.174);
  • Ziekenhuisopnames: 8.582 (+196);
  • Overleden personen: 2.737 (+94).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden