Nieuwe Kerk in Groningen komt met serie online-vieringen in Stille Week

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Wutsje

De Nieuwe Kerk in Groningen presenteert in de Stille Week (vanaf vandaag, zondag 5 tot en met zondag 12 april) ‘Ondersteboven – Pasen in beeld’. Dit is een serie online-vieringen, waarin het verhaal van Pasen, met korte video’s in beeld wordt gebracht .

De video’s zijn bedoeld om gemeenteleden en Stadjers ‘een hart onder de riem te steken met de hoopgevende boodschap van Pasen’.

Behalve de liturgie en de filmpjes voor Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, de Kinderpaasnacht en de Paaswake, die de dag zelf online worden geplaatst zal op Palmpasen en Paasmorgen ook een ‘gewone’ digidienst worden uitgezonden via de kerkomroep.

Overzicht vieringen te zien op YouTube, Facebook en de website van de Nieuwe Kerk

  • Palmpasen (5 april), vanaf 09.30 uur (ook via Kerkomroep.nl);
  • Witte Donderdag (9 april), vanaf 19.00 uur;
  • Goede Vrijdag (10 april), vanaf 19.00 uur;
  • Stille Zaterdag (11 april), vanaf 15.00 uur;
  • Paasnacht (11 april), vanaf 21.30 uur;
  • Paaszondag (12 april), vanaf 09.30 uur (alleen via Kerkomroep.nl).

De online vieringen worden mogelijk gemaakt door onder anderen dominee Evert Jan Veldman, dominee Tirtsa Liefting, Christiaan Schonenberg (film), Anne Sieben (vormgeving), Mannes Hofsink (muziek), Kees van den Ende, Kees van der Zwaard en Jantine Landman.

Kinderpaasnacht – Tekenfilm voor kinderen

Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar wordt op Stille Zaterdag om 17.00 uur een tekenfilm ‘Klaas de rups’ vertoond over de kinderen Mirjam en Micha en de rups Klaas.

In deze film is de rups Klaas verdwenen. “In plaats daarvan heeft Micha een raar hard ding in zijn jampotje. Is Klaas dood? Op zoek naar het antwoord komen Mirjam en Micha allerlei figuren uit de bijbel tegen. In deze bijbelverhalen lijkt het ook of het nooit meer goed komt. Maar dan gebeurt er iets waardoor alles anders wordt”.

Kijk voor meer informatie: nieuwekerkgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden