Oproep: Blijf thuis ondanks mooi weer

Foto: De Redactie

Dit weekend wordt het prachtig weer. Ondanks dat het verleidelijk is om op pad te gaan is de oproep van de politie, het openbaar vervoer en de regering om thuis te blijven.

Als mensen samenkomen op drukke plekken vergroot de kans op verspreiding van het coronavirus. ‘Blijf thuis en blijf gezond. Ook dit weekend,’ aldus een boodschap van de politie via twitter.

De overheid adviseerde afgelopen week al om alleen voor het hoogstnodige naar buiten te gaan en dan anderhalve meter afstand te houden tot andere mensen.

Ook het openbaar vervoer roept op om alleen met het openbaar vervoer te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Dit alles om Nederland in beweging te houden voor bijvoorbeeld medisch personeel, mantelzorgers, schoonmakers en vakkenvullers die naar hun werk moeten.

‘Geniet in en om je huis!’, dat is de boodschap van Weeronline.

Zaterdag schijnt de zon flink en wordt het 12 tot 16 graden, zondag wordt het fors warmer met 18 tot 22 graden. De zon schijnt flink en in de tuin, op het balkon of voor een openstaand raam kan de nodige vitamine D opgedaan worden.

Ook volgende week blijft het nog een aantal dagen warm. De temperaturen liggen tussen de 16 en 20 graden.

Stop de verspreiding van het coronavirus

De boodschap blijft: ga alleen naar buiten als dat nodig is, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan 3 personen. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden