RIVM: Aantal ziekenhuisopnames gelijk met donderdag in Groningen

Foto: Publiek Domein

In Groningen zijn 12 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Relatief gezien zijn dat 5,2 opnames per 100.000 inwoners. Het aantal ziekenhuisopnames is volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gelijk gebleven in de afgelopen vierentwintig uur. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt volgens het RIVM hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt en ook is er een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Het dodental als gevolg van het coronavirus stijgt met 148 naar 1487. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is landelijk met 502 patiënten gestegen.

Coronacijfers van vandaag

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 6.286 (+502)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.487 (+148)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 15.723 (+1.026)

Meer sterfgevallen

De sterfte in de afgelopen weken is hoger uitgevallen dan gemiddeld voor deze periode. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. De onderzoekers denken dat dit verschil grotendeels te verklaren is door de uitbraak van het coronavirus. Het CBS signaleert een verschil met het sterftecijfer van het RIVM.

Vorige week werden 92 sterfgevallen ontvangen, het CBS schat daar 43 sterfgevallen bij en komt uit in Groningen op 135 sterfgevallen. Het CBS schat dat er in de laatste week van maart 4300 mensen landelijk zijn overleden, ongeveer 1200 meer dan gemiddeld in de eerste tien weken van dit jaar.

De hogere sterfte valt samen met het begin van de coronacrisis in Nederland. Op 27 februari 2020 werd de eerste positief geteste patiënt gemeld in Nederland en op 6 maart het eerste sterfgeval door het nieuwe coronavirus (COVID-19). Op 11 maart heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de COVID-19-uitbraak tot pandemie verklaard.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden