GGD Groningen: Twee nieuwe sterfgevallen en drie nieuw bevestigde besmettingen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Donderdag zijn opnieuw twee patiënten overleden als gevolg van het coronavirus. In totaal zijn er nu vier overledenen te betreuren in de provincie.

Ook zijn er drie nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus in de provincie. Het totaal aantal bevestigde besmettingen komt daarmee op 178 patiënten. Dat meldt de GGD Groningen donderdagmiddag. Het aantal werkelijke besmettingen ligt volgens de GGD waarschijnlijk hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Aantal coronapatiënten in noordelijke ziekenhuisbedden blijft dalen

Het aantal patiënten in Noord-Nederlandse ziekenhuisbedden is donderdag gedaald van 261 naar 253 in 24 uur. De verwachting is echter door voorspellingen van regionale en landelijke modellen dat de daling de komende weken niet zal aanhouden, meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland donderdagmiddag.

Om 10.00 uur donderdagochtend waren 55 COVID-19 patiënten opgenomen op een niet IC-bed, en 56 patiënten op een IC-bed in de provincie Groningen. Dit betreft patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 of een verdenking daarop.

Ondanks dat het aantal patiënten, dat in Groningen, Friesland en Drenthe in het ziekenhuis is opgenomen al een paar dagen afneemt, voorspellen tegelijkertijd regionale en landelijke modellen een toename van het aantal COVID-19 patiënten in de komende weken.

Daarom wordt in de noordelijke ziekenhuizen en in verpleeg- en verzorgingshuizen gewerkt aan uitbreiding van het aantal (IC-) bedden en de bijbehorende personele capaciteit. Dit om er voor te zorgen dat er, zowel voor COVID- als voor niet-COVID-patiënten, voldoende capaciteit beschikbaar is op het moment dat het aantal besmettingen in de noordelijke provincies toeneemt.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden