Corona update: 166 coronadoden te betreuren; lichte stijging ziekenhuisopnames in Groningen

Foto: Publiek Domein

Vandaag is het aantal meldingen over ziekenhuisopnamen met 625 patiënten toengenomen. Er zijn 166 personen als gevolg van het coronavirus als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het coronavirus heeft nu zeker 1339 levens geëist.

Het aantal patiënten, opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus is licht gestegen ten opzichte van woensdag. Volgens de RIVM zijn er 5,2 mensen op de 100.000 opgenomen in een ziekenhuis. In absolute getallen betreft dit twaalf patiënten.

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden, zo meldt het RIVM. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen. De registratie ligt vaak een of twee dagen achter op de werkelijke situatie.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Coronacijfers van vandaag

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.339 (+166)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 14.697 (+1.083)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden