GGD Groningen: Tien nieuw bevestigde besmettingen met coronavirus

Foto: Publiek Domein

Er zijn woensdag tien nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus in de provincie Groningen. Dat meldt GGD Groningen.

Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 175 besmettingen. In totaal zijn er twee overledenen.

Het aantal werkelijke besmettingen ligt volgens de GGD waarschijnlijk hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. In totaal zijn er 2 sterfgevallen.

Intensive Care

Op de intensive cares in ziekenhuizen in de provinice Groningen liggen op dit moment 56 patiënten met het coronavirus. Dat is een toename van vijf patiënten ten opzichte van dinsdag. Op de verpleegafdelingen liggen 62 patiënten. Dat zijn zeven minder dan dinsdag. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland woensdagmiddag.

In totaal liggen sinds vanmorgen 163 patiënten in de drie noordelijke provincies op de verpleegafdelingen, waarvan 45 uit andere regio’s komen. Op de intensive cares liggen in totaal 98 patiënten, waarvan 63 besmettingen uit andere regio’s komen.

In de drie noordelijke provincie is volgens de ROAZ NN nog voldoende capaciteit in de ziekenhuizen voor zowel coronapatiënten als patiënten die in het ziekenhuis liggen voor iets anders.

Eerder op de dag riep Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM iedereen op de huidige coronamaatregelen te blijven volgen. ‘Het coronavirus is sinds twee weken aan de verliezende hand, maar dat betekent niet dat de maatregelen versoepeld kunnen worden’, aldus het RIVM.

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden