Update RIVM: Ongeveer elf personen opgenomen in ziekenhuis in Groningen

Foto: Jan Buurma

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen vanwege het coronavirus in de gemeente Groningen is opgenomen licht gestegen ten opzichte van dinsdag. Dat laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag weten.

In Groningen zijn nu 4,7 mensen op 100.000 inwoners opgenomen. Dat is omgerekend ongeveer elf patiënten. Dinsdag werden negen inwoners van de gemeente Groningen opgenomen in het ziekenhuis.

Sinds dinsdag toont de RIVM alleen nog het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten in plaats van positief geteste patiënten. Volgens het RIVM zijn de ziekenhuisopnames de beste data om de verspreiding van het virus per woonplaats te laten zien.

Het aantal overledenen als gevolg van het virus is het afgelopen etmaal met 134 toegenomen. Van 1173 Nederlanders staat nu vast dat ze aan de gevolgen van de besmetting zijn overleden.

Het aantal meldingen staat overigens niet gelijk aan het aantal overledenen in de laatste 24 uur. Als mensen overlijden aan Covid-19, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later door de GGD doorgegeven aan het RIVM.

In de afgelopen 24 uur moesten 447 nieuwe patiënten opgenomen worden in het ziekenhuis. Het totale aantal coronapatiënten dat nu in een ziekenhuis is opgenomen (geweest) is 5.159. Ook bij dit getal ligt de registratie vaak enkele dagen achter op de werkelijke situatie.

Een belangrijke kanttekening bij de cijfers is dat lang niet iedere besmetting wordt opgemerkt. Mensen die zonder te zijn getest door toedoen van het virus bezwijken, bijvoorbeeld aan een longontsteking, blijven onzichtbaar in de statistieken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden