RIVM: Negen ziekenhuisopnames in Groningen

Foto: De Redactie

Negen patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

De coronakaart van het RIVM is vanaf dinsdag gewijzigd naar aantal opgenomen patiënten. Volgens het Rijksinstituut zijn er verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien, maar zijn de ziekenhuisopnames per gemeente de beste data die er op dit moment zijn.

In de gemeente Groningen zijn 3,9 mensen per 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent dat negen inwoners van de gemeente Groningen opgenomen zijn in een ziekenhuis met een coronabesmetting.

In Nederland zijn tussen maandag- en dinsdagmiddag 722 corona-patiënten in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn 4.712 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Ook is het aantal Nederlandse overledenen door het coronavirus opgelopen met 175. In totaal heeft het virus in ons land nu zeker 1039 mensen het leven gekost, meldt RIVM.

Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. De meldingen aan de GGD’s vormen de basis voor deze cijfers.

Blijf alert

Doordat niet bekend is waar alle mensen met een positieve test wonen, is het belangrijk altijd voorzichtig te zijn. Daarnaast zijn er ook veel mensen met het virus die niet getest zijn. Blijf dus altijd en overal alert, houd afstand en houd je aan de maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd.

Symptomen

Nog ter herinnering zijn de symptomen voor het corona-virus: koorts, luchtwegklachten zoals hoesten, verkoudheid, niezen en kortademigheid. De incubatietijd van het virus duurt gemiddeld 2 tot 12 dagen.

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden