Eén nieuw sterfgeval en zes nieuwe bevestigde besmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

De GGD Groningen heeft maandagmiddag bekend gemaakt dat een tweede persoon is overleden aan het coronavirus. Ook zijn sinds zondag zes nieuwe besmettingen vastgesteld in onze provincie.

Het totaal aantal bevestigde besmettingen in onze provincie is nu 155, aldus de GGD.

Eerder maandagmiddag bleek uit de bekendgemaakte cijfers van het RIVM dat er sinds zondag één nieuwe besmetting is geconstateerd.

Het verschil kan ontstaan doordat het RIVM de totalen krijgt doorgegeven door GGD’en en gemeenten. De updates zijn rond 14.00 uur en als aanvullende cijfers na die tijd binnenkomen kunnen achteraf wijzigingen ontstaan.

Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen, of in een ziekenhuis is opgenomen geweest, stijgt met 507 naar 3.990 In totaal zijn er nu 11.750 besmettingsgevallen. In heel Nederland zijn sinds zondagmiddag 93 mensen gestorven. Daarmee komt het totale aantal sterfgevallen op 864.

Volgens het RIVM neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan zonder maatregelen. ‘Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking’, aldus het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden